ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

ΝΕΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Νέοι δικαιούχοι για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου από την έγκριση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ωφελούμενοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες για να γίνει η χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, τα αποτελέσματα έχουν εισαχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του προγράμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται

 • είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anthropocrisis.gr ή μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ypakp.gr, σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση»), με τους προσωπικούς κωδικούς που εισέρχονται στο taxis,

• είτε απευθυνόμενοι στα ΚΕΠ, όπως είχε συμβεί και με τα αποτελέσματα των αρχικών αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης) με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν:

 • δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνίες, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς,

• επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες

 • επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης για εννέα μήνες.

 Άμεσα θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αλληλεγγύης και την ενημέρωση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δικαιούνται αυτές τις παροχές.

 Όσοι έχουν λάβει έγκριση για επίδομα ενοικίου, μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώσουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιδότηση.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να δοθεί η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να στηριχθούν οι δικαιούχοι, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 Υπενθυμίζεται ότι οι μηνιαίες δόσεις της επιδότησης σίτισης ολοκληρώνονται τον Μάρτιο, ενώ εκείνες του ενοικίου τον Ιούνιο του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να δείτε αν εγκρίθηκε η δική σας αίτηση απευθυνθείτε στο ΙΚΕΠ-Λογιστικό ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ. Ανοιχτή Γραμμή εξυπηρέτησης: 2332042888