ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Από το Υπουργείο Εργασίας γίνονται προσπάθειες ώστε στα τέλη του μήνα να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους-ανέργους για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Στόχος είναι έως τα μέσα Ιουνίου να έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία μοριοδότησης, η υποβολή ενστάσεων και η τελική έγκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα είναι 8μηνης διάρκειας. Αρχικά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 17 δήμους και μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους 32 δήμους.

Οι οφειλόμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευή κτηρίων και δομών των δήμων όπως επίσης και σε παιδικές  χαρές, πάρκα, βιβλιοθήκες.

Οι δήμοι στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

17 Δήμοι:

Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

34 Δήμοι

Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.