Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis για την υποβολή αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι προλάβουν και υποβάλλουν εντός του Δεκεμβρίου τη σχετική αίτηση θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα, δεδομένου ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μη φτάσει για όλους το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Σε αυτήν την περίπτωση οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα θα πληρωθούν κατ’ αναλογία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 της απόφασης για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ορίζει ότι: «Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά». Σημειώνεται όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ή θα προμηθευτούν τις επόμενες ημέρες και υποβάλλουν τις αιτήσεις έως το τέλος του μήνα τότε θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016. Όσοι υποβάλλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά έως τις 3 Μαΐου 2016 θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου 2016 για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Απευθυνθείτε στο Ι.Κ.Ε.Π Μπαλτατζίδου Ερμού 35, Κοπανός (πρώην Εθνική Τράπεζα) και εξυπηρετηθείτε άμεσα και έγκυρα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2332042888.